DU TIRANOSAURE REX.
El divendres al matí va venir l´Imma, la mare de l´Oriol de la nostra classe, a ensenyar- nos a fer crêpes, un menjar típicament francés.
La crêpe ve de la Bretanya francesa, al nord-oest de França. Allà en diuen krampouezh, en la llengua bretona.
Així que amb la "xef" Imma al davant , tots els ajudants de cuina vam anar al menjador a posar- nos mans a l´obra.
Primer us donarem la recepta:
Ingredients:
- 3 ous.
- Un polsim de sal.
- Mig got de farina.
- Mig got de llet.
- Una cullerada sopera de sucre.
- Mantega.
Es posen els tres ous en un bol i es baten.
S´hi afegeix un polsim de sal.
Seguidament, s´hi posa mig got de farina.
Amb els ous i la farina es fa una massa que quedi uniforme.
Quan la massa sigui uniforme, s´hi afegeix mig got de llet.
La massa s´ha d´aclarir i ser semi- líquida.
S´hi afegeix una cullerada sopera de sucre.
En una paella calenta, s´hi posa una culleradeta de
mantega, per què no s´enganxi la pasta, i s´hi posa la
pasta de crêpe.
S´ha d´extendre tot el líquid per la
superfície de la paella, que quedi coberta.
Cal vigilar que la cara de sota es vagi torrant,
sense cremar-se. Una vegada torrat es gira i es torra
l´altra cara.
Hem d´anar amb compte
de no cremar- nos nosaltres!!
A punt de posar la crêpe en un plat....
Per a menjar- la la podem fer dolça o salada.
Nosaltres hi vam posar xocolata
I una melmelada de pinya i plàtan feta
per una amiga de la Imma que estava per
a llepar- se els dits!!
Ben tips, una foto de família
dels especialistes "creperos".
Donem les gràcies a la Imma, que va ser una perfecta "xef", i a la Maria del Mar, pel seu suport logístic!!
MOLTES GRÀCIES!!!
De què faríeu una crêpe salada?
A TOUT À L´HEURE!!!
Ei nois i noies!
ResponEliminaUs vaig fer un petit vídeo quan estàveu per la feina "crepera", si voleu us el donaré i el podreu penjar al vostre blog.
A mi m'agrada molt la crep salada d'espinacs i formatge de cabra. Apa, fins aviat i treballeu molt i molt!!
Joana
hola, que tal soc la maria del mar estic molt contenta de poder fer aquest suport "logístic", sempre que volgueu estic disposada a ajudar-vos en el que pugui. Felicitats a tots per aquesta feina que feu, últimament sou els especialistes en cuina i reposteria de l'escola. adeu i salut a tots. maria del mar
ResponEliminaHola. Som la Judit, l'Abraham, en Santiago i la Maria.
ResponEliminaEns va agradar molt fer els crêpes amb la Imma.
A l'hora de l'esmorzar ja no teníem gana.
Joana. Vindrem a buscar-te el video per a psarlo al blog.
ResponEliminaFacundo i Junior
hola, sóc la Cristina, la practicant d'infantil i dels grups interactius... a mi també m'agraden molt les "crêpes" i llàstima que no hagi pogut provar les vostres.. segur que eren boníssimes.. us felicito, super cuisiniers!
ResponEliminaendavant ho feu molt bé! felicitats pel blog!